Green Key & Duurzaam Gastvrij Uitreikingsevent op 9 Februari 2023

Op deze pagina kunt het programma en een overzicht van de workshops van de uitreikingsdag vinden. Het uitreikingsevent zal plaatsvinden bij het Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg (Amersfoortsestraat 20). 

Aanmelden voor het uitreikingsevent kan via onderstaande button.

LET OP: Het programma kan nog aangepast worden. Houd hier rekening mee.

Programma Green Key & Duurzaam Gastvrij Uitreikingsevent

Donderdag 9 februari 2023

12.30 - 13:30                    Ontvangst gasten met koffie/thee en bitterbal (*) op de Duurzame Inspiratiemarkt

13.30 -14:30                    Start programma in plenaire zaal

     • Welkom door Erik van Dijk |  Stichting KMVK
     • René Giel | Kontakt der Kontinenten
     • Raymond Gianotten | Statiegeld Nederland
     • Elevatorpitch deelnemers Duurzame Inspiratiemarkt

14:30 – 15:00                  Koffie/thee en bitterbal* 
                                                 Bezoek inspiratiemarkt

15:00 - 15:45                   Start eerste ronde workshops

16.00 - 16:45                   Start tweede ronde workshops

16:45 - 17:30                   Bezoek inspiratiemarkt en bitterbal*

17:30 - 18:30                   Dinerbuffet (en mogelijkheid voor inspiratiemarkt + bitterbal*)

18:30 - 19:30                   Bekendmaking winnaar Duurzame Bitterballen Competitie 2023
                                                  Merijn Tinga | The Plastic Soup surfer
                                                  Uitreiking certificaten Green Key en Duurzaam Gastvrij 2023 
                                             

19:30                                    Afsluitende Borrel

* Tijdens het event zal ook de Duurzame Bitterballen Competitie 2023 georganiseerd worden. 

Workshops Green Key & Duurzaam Gastvrij Uitreikingsevent

1. Het laatste nieuws over wet- en regelgeving energiebesparing
Co de Smalen - Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied | Reinder Oosting - Keurmeester Groen Belicht

Energiebesparing is een hot-item en voortdurend in beweging. Daar weet u als duurzaam ondernemer alles van. Maar we zijn er nog lang niet om onze klimaatdoelstellingen te behalen. In Europa hebben we daar afspraken over gemaakt. Nederland moet nog hard aan de bak. Er zal dan ook veel top down via wet- en regelgeving geregeld worden. Denkt u aan de EED (European Energy Directive) of de EML (Erkende Maatregelen Lijsten). Er gebeurt veel. Zo gaat de EML op de schop. Co en Reinder zijn experts, weten van de hoed en de rand. Deelname aan deze workshop betekent dat u weer op de hoogte bent! Mis deze niet.

2. Spreekuur met de keurmeester 
Marco Ouwerkerk, Frans Verouden, Sander Verschuren, Richard Rademaker, Robin van Millingen en Guido Klep - Keurmeesters Groen Belicht. 

Sinds 2022 zijn de nieuwe Green Key normen van toepassing. Wij hebben u hierover geïnformeerd. Wellicht heeft u naar aanleiding van de mutaties in de normen vragen. Of heeft u vragen n.a.v. uw komende of laatste keuring? Of gewoon vragen over duurzame ontwikkelingen en trends die u kunt toepassen in uw onderneming? Onze keurmeester staan klaar. Maak ook kennis met onze nieuwe keurmeesters Richard, Robin en Guido. De keurmeesters zullen ook een stukje van hun eigen specialisme met u delen zoals food&beverage, single use plastics, technische oplossingsrichtingen, tegengaan voedselverspilling en afvalmanagement.

3. Bijen op maat
Marei Lardenoye - Bij Marei

Marei Lardenoye en Michael de Vroomen hebben drie jaar geleden BijMarei opgericht. Twee jonge enthousiaste imkers en ondernemers uit de Bollenstreek van Lisse. Zij maken onderdeel uit van de nieuwe generatie imkers die bedrijven enthousiasmeren om onderdeel te zijn van een groter geheel.

Hun jonge blik en manier van werken zorgt voor een nieuwe kijk op de imker werkzaamheden. Met 'Bijen op maat' bieden zij een concept waardoor een bijenkast niet onzichtbaar blijft voor uw gasten en collega’s.

Bijen zijn belangrijk voor de natuur. Maar het gaat slecht met de bij. Zonder insecten geen mensen. Geen hommels geen bestuiving en bedreiging voor onze voedselproductie. De missie van Bij Marij is om deze bedreiging breed aan te pakken en  onderdeel te maken van een bedrijfsfilosofie. Zo kunt u de groei van de bijenpopulatie in Nederland een handje helpen. Marei en Michael vertellen hoe dit verantwoord in zijn werk gaat.

4. Verhoog de toegankelijkheid van uw accommodatie en daarmee het bezoekersaantal
Eelke Kelderman - Reisblogger | Karin Stiksma - Joint Projects.

In deze sessie krijgt u concrete tips en inspiratie over hoe u ook gasten met een beperking én hun familie en vrienden in uw bedrijf kunt ontvangen. Tips die leiden tot meer tevredenheid, meer gasten en dus meer omzet. Ook gaan we op een open manier met elkaar in gesprek, er is ruimte om zowel de kansen als uitdagingen die u tegenkomt bij het toegankelijk maken van uw bedrijf, te bespreken. Leden van het Rebellenteam van Joint Projects zullen hierbij aanwezig zijn en reflecteren hierop vanuit hun eigen ervaring. 

Om plezier en ontspanning voor iedereen te realiseren is er echt een verandering nodig. Karin helpt bestuurders en directeuren in de vrijetijdssector om dat te bereiken. Op een duurzame manier. Eelke maakt gebruik van een elektrische rolstoel en is altijd op zoek naar fijne vakantieplekjes. Met frisse ideeën en inspirerende voorbeelden neemt ze haar toehoorders mee in haar droom: Een toegankelijke vakantiemarkt voor iedereen. Kijkt u eens op www.eelkedroomt.nl voor bijzondere rolstoel-toegankelijke vakantieadressen.

5. Rondleiding Kontakt der Kontinenten

Een rondleiding door het conferentiehotel Kontakt der Kontinenten.