Duurzame evenementen in Nederland: wat houdt het in?

Plan je een bezoek aan een evenement, maar wil je tegelijkertijd jouw impact op het milieu minimaliseren? Tegenwoordig zegt bijna elk evenement wel duurzaam te ondernemen. Echter is dit niet makkelijk te controleren voor jou als bezoeker. Duurzaam Gastvrij biedt hier een uitkomst in. Zie je een evenement met een Duurzaam Gastvrij certificaat? Dan weet jij zeker dat het een duurzaam evenement is waar jij met een gerust hart je dag kan besteden. Maar wat houdt een duurzaam evenement precies in? Dat leggen we hieronder uit!

Duurzame evenementen met een Duurzaam Gastvrij duurzaamheidscertificaat spelen een steeds belangrijkere rol in de vrijetijdssector. Deze evenementen streven ernaar hun negatieve milieuimpact in de gehele bedrijfsvoering te minimaliseren en dragen bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Duurzaam Gastvrij evenementen streven naar energie-efficiëntie door het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, energiebesparende technologieën en verlichtingssystemen met lage impact. Ze implementeren ook waterbesparende maatregelen, zoals het hergebruik van water en het installeren van efficiënte sanitair voorzieningen. Daarnaast hebben ze aandacht voor afvalbeheer en recycling, waarbij ze proberen hun afval te verminderen en te scheiden. Deze duurzaamheidsinspanningen dragen bij aan een groenere en meer verantwoorde bedrijfsvoering.

Ook is maatschappelijk verantwoord ondernemen een essentieel aspect van duurzaam ondernemen in de evenementenbranche. Deze evenementen ondersteunen lokale gemeenschappen door samen te werken met plaatselijke leveranciers en producenten. Tevens spelen ze een rol in het bewustmaken van bezoekers over duurzaamheid en moedigen ze hen aan om ook bewuste keuzes te maken tijdens hun bezoek.

Aan welke normen voldoen duurzame Duurzaam Gastvrij evenementen?

Voordelen duurzame evenementen

Het kiezen voor een duurzaam evenement met Duurzaam Gastvrij biedt verschillende voordelen, zowel voor bezoekers als voor het milieu en de gemeenschap:

  • Milieuvriendelijkheid: Duurzame evenementen nemen maatregelen om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren. Dit draagt bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen, vermindering van de CO2-uitstoot en bescherming van het milieu.
  • Bewustzijn en educatie: Duurzame evenementen informeren bezoekers over hun inspanningen en moedigen hen aan om ook duurzame keuzes te maken tijdens hun bezoek en in hun dagelijks leven. Bezoekers krijgen de kans om meer te leren over duurzaamheid en hoe ze hun impact op het milieu kunnen verminderen.
  • Hoogwaardige ervaring: Duurzame evenementen bieden hoogwaardige diensten. Ze streven naar comfort en luxe, zonder concessies te doen aan duurzaamheid. Bezoekers kunnen genieten van een aangenaam bezoek met moderne voorzieningen, gezonde voedingsmogelijkheden en een gevoel van welzijn.
  • Maatschappelijke verantwoordelijkheid: Duurzame evenementen tonen maatschappelijke verantwoordelijkheid door te investeren in de lokale gemeenschap. Ze werken samen met lokale leveranciers, ondersteunen lokale projecten en stimuleren de plaatselijke economie.
  • Toekomstgericht recreëren: Het kiezen voor een duurzaam evenement is een manier om verantwoord en toekomstgericht te recreëren. Het stelt bezoekers in staat om hun recreatie ervaringen in overeenstemming te brengen met hun persoonlijke waarden en om positieve impact te creëren op de bestemmingen die ze bezoeken.

Kortom, duurzame evenementen met een Duurzaam Gastvrij certificaat streven naar kwaliteit, duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid

Door te kiezen voor duurzame evenementen kunnen bezoekers bijdragen aan een meer duurzame en verantwoorde vrijetijdsindustrie. Zo kan je genieten van hoogwaardige diensten, terwijl je weet dat het evenement (en jijzelf) een positieve impact heeft op het milieu en de (lokale) gemeenschap!

Hieronder is een link naar een overzicht van alle duurzame bedrijven in Nederland die een Duurzaam Gastvrij duurzaamheidscertificaat hebben. Filter op 'Evenementen' om een overzicht te krijgen van alle duurzame evenementen met Duurzaam Gastvrij in Nederland.

Klik op de bedrijfsnaam voor meer informatie erover, of typ de naam van een evenement in om te kijken of deze Duurzaam Gastvrij heeft en duurzaam is.

Alle duurzame evenementen met Duurzaam Gastvrij in Nederland

Meer duurzame bedrijven met Duurzaam Gastvrij

Bibliotheken

Duurzame Bibliotheken

Duurzame bibliotheken in Nederland die een duurzaamheidscertificaat van Duurzaam Gastvrij hebben.

Meer lezen
Dierentuinen

Duurzame Dierentuinen

Duurzame dierentuinen in Nederland die een duurzaamheidscertificaat van Duurzaam Gastvrij hebben.

Meer lezen
Varende locaties

Duurzame Varende locaties

Duurzame varende locaties in Nederland die een duurzaamheidscertificaat van Duurzaam Gastvrij hebben. Hieronder valt ook passagiersvaart.

Meer lezen
Zwembaden Sportlocaties

Duurzame Zwembaden & Sportlocaties

Duurzame zwembaden en sportlocaties in Nederland die een duurzaamheidscertificaat van Duurzaam Gastvrij hebben. Hieronder vallen ook indoor sportlocaties.

Meer lezen
Wellness Sauna

Duurzame Wellness & Sauna

Duurzame wellness en sauna's in Nederland die een duurzaamheidscertificaat van Duurzaam Gastvrij hebben.

Meer lezen
Poppodia

Duurzame Poppodia

Duurzame poppodia in Nederland die een duurzaamheids-certificaat van Duurzaam Gastvrij hebben.

Meer lezen
Fietsverhuur

Duurzaam Fietsverhuur

Duurzaam fietsverhuur in Nederland met een duurzaamheidscertificaat van Duurzaam Gastvrij.

Meer lezen