Een Nederlands duurzaamheidskeurmerk

Bedrijven worden gekeurd op 12 duurzaamheidsthema's

Zorgt voor verduurzaming in de gehele bedrijfsvoering

De groenoranje blaadjes garanderen een duurzaam bezoek

Wat houdt Duurzaam Gastvrij in?

Hét duurzaamheidskeurmerk voor de vrijetijdssector

Bekijk de video waarin wordt uitgelegd wat het duurzaamheidskeurmerk inhoudt en hoe bedrijven Duurzaam Gastvrij kunnen behalen.

Ik wil Duurzaam Gastvrij behalen
YouTube Thumb

De voordelen van Duurzaam Gastvrij

Duurzame bedrijven met een Duurzaam Gastvrij certificaat hebben verschillende voordelen ten opzichte van bedrijven zonder Duurzaam Gastvrij:

  • Milieuvriendelijkheid: Duurzaam Gastvrij bedrijven nemen maatregelen om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren. Dit draagt bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen, vermindering van de CO2-uitstoot en bescherming van het milieu.
  • Gecontroleerde duurzaamheid: Dankzij periodieke keuringen en mystery visits bij Duurzaam Gastvrij bedrijven wordt de duurzaamheidsinspanning van het bedrijf nauwlettend gecontroleerd. Dit zorgt voor betrouwbaarheid, voorkomt greenwashing en biedt bezoekers zekerheid over hun duurzame bezoek.
  • Bewustzijn en educatie: Duurzaam Gastvrij bedrijven informeren bezoekers over hun inspanningen en moedigen hen aan om ook duurzame keuzes te maken tijdens hun bezoek en in hun dagelijks leven. Bezoekers krijgen de kans om meer te leren over duurzaamheid en hoe ze hun impact op het milieu kunnen verminderen.
  • Hoogwaardige ervaring: Duurzaam Gastvrij bedrijven bieden hoogwaardige diensten. Ze streven naar comfort en luxe, zonder concessies te doen aan duurzaamheid. Bezoekers kunnen genieten van een aangenaam bezoek met moderne voorzieningen, gezonde voedingsmogelijkheden en een gevoel van welzijn.
  • Maatschappelijke verantwoordelijkheid: Duurzaam Gastvrij bedrijven tonen maatschappelijke verantwoordelijkheid door te investeren in de lokale gemeenschap. Ze werken samen met lokale leveranciers, ondersteunen lokale projecten én stimuleren de plaatselijke economie.
  • Toekomstgericht recreëren: Het kiezen voor een Duurzaam Gastvrij bedrijf is een manier om verantwoord en toekomstgericht te recreëren. Het stelt bezoekers in staat om hun recreatie ervaringen in overeenstemming te brengen met hun persoonlijke waarden en om positieve impact te creëren op de plekken die ze bezoeken.
Voordelen van certificering met Duurzaam Gastvrij
Voordelen Duurzaam Gastvrij

Voor wie is Duurzaam Gastvrij?

Er zijn 8 bedrijfsgroepen die in aanmerking komen voor Duurzaam Gastvrij

Voor wie is Duurzaam Gastvrij

Duurzaam Gastvrij's duurzame doelen

Benieuwd hoe onze doelen in lijn zijn met de Sustainable Development Goals (SDG)?

Duurzame doelen