Locaties lijstweergave

Locaties lijstweergave

Zoeken

Naar boven

Locaties

AquaZoo Leeuwarden

AquaZoo Leeuwarden

Dierentuinen
Friesland Leeuwarden

Dierentuin

Meer informatie Meer informatie Minder informatie

Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort

Dierentuinen
Utrecht Amersfoort

Olifanten, tijgers, giraffen… In DierenPark Amersfoort wonen heel veel dieren die je van dichtbij kunt ontmoeten. Naast de verzorging van de dieren, vindt het park duurzaamheid ook erg belangrijk. Ontdek wat het park allemaal doet! In DierenPark Amersfoort wonen ruim 150 verschillende diersoorten die allemaal eten, drinken en poepen. Je kunt je voorstellen dat er bij de verzorging van deze dieren heel wat komt kijken en uiteraard zijn er niet alleen dieren in het park te vinden. Ieder jaar bezoeken wéér meer mensen deze dierentuin en zij maken tijdens hun dagje uit gebruik van de restaurants, toiletten en attracties. Bij het reilen en zeilen van het park wordt er dus heel wat meer energie gebruikt dan bij een gemiddeld huishouden.

Voorbeeldmaatregelen

Juist omdat er in een dierentuin veel energie nodig is, hebben aanpassingen groot effect op het energieverbruik. DierenPark Amersfoort is zich hiervan bewust en vindt het dan ook erg belangrijk om alles zo duurzaam mogelijk te doen. Dit doet het park niet alleen omdat het goed is voor de directe omgeving, maar ook voor de leefgebieden van dieren in het wild die door de bewoners worden vertegenwoordigd. Het dierenpark doet zowel zichtbaar als onzichtbaar aan duurzaamheid. Zo is alle verlichting verduurzaamd, spoelen de toiletten en wastafels minder water per keer door en ook staat er een zonneboiler op Restaurant de Buitenplaats, zodat het water van de vaatwasser wordt voorverwarmd en hiervoor dus minder energie nodig is. Uiteraard is al het hout en papier in het park voorzien van het FSC keurmerk. Met het aanschaffen van de plattegrond voor € 0,50 worden bomen geplant in Ecuador. Bij vijftien verkochten plattegronden zorgt het park ervoor dat er een boom wordt geplant.
Meer informatie Meer informatie Minder informatie

Dierenpark Zie-ZOO

Dierenpark Zie-ZOO

Dierentuinen
Noord Brabant Volkel

Dierenpark Zie-ZOO in Volkel is niet ZOOmaar een ZOO. Dierenpark Zie-ZOO is de eerste en enige echte zorgdierentuin van Nederland. De zorgdierentuin wordt namelijk mede gerund door mensen met een autisme spectrum stoornis. Low-budget en gespecialiseerd in zeldzame dieren. Zeldzame dieren en bijzondere medewerkers en vrijwilligers. Uitgeroepen tot beste uitje Noordbrabant van 2017. Vanaf 2021 met een volledig nieuw hoofdgebouw. En sinds 2023 ook officieel aangesloten bij de Europese dierentuin vereniging EAZA! En nu genomineerd voor beste uitje 2024 in Noordbrabant. Bij Dierenpark Zie-ZOO maak je van heel dichtbij kennis met de grote verscheidenheid van de natuur. Zie-ZOO is naast een "ZorgZOO" ook een "BudgetZOO" en een "GroeneZOO". Het Dierenpark laat zien hoe recreatie gecombineerd kan worden met maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid, voor een eerlijke prijs. De perfecte bestemming dus voor een betaalbaar uitje. Leuk én leerzaam!

Meer informatie Meer informatie Minder informatie

Dierenrijk

Dierenrijk

Dierentuinen
Noord Brabant Mierlo

dierentuin met horeca en speelgelegenheid

Website: Dierenrijk
Meer informatie Meer informatie Minder informatie

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp

Dierentuinen
Zuid Holland Rotterdam

Diergaarde Blijdorp is een dagje uit. Een dag waarbij je ondergedompeld wordt in het dieren- en plantenleven uit de hele wereld. Een ontdekkingsreis vol bijzondere ontmoetingen waarbij Diergaarde Blijdorp mensen inspireert samen te werken om de aarde, die we delen, te beschermen. Ook zakelijk kun je je laten verrassen door het aantal avontuurlijke horeca-arrangementen. Een zintuigprikkelende ervaring: proeven, ruiken, zien en horen. Je kunt dit arrangement ook verlengen met bijvoorbeeld een wandeling door de dierentuin en het Oceanium, een rondleiding of een bijeenkomst.

Voorbeeldmaatregelen

Fietsenplan/OV plan voor werknemers, zonnepanelen, Fair Trade producten, LED verlichting
Meer informatie Meer informatie Minder informatie

Ecomare

Ecomare

Dierentuinen
Noord Holland DE KOOG-TEXEL

Al vanaf 1930 is Ecomare actief als Texels Natuurhistorisch Museum. In 1952 wordt hier een opvang voor zeehonden aan toegevoegd. Nu, bijna 70 jaar later, is Ecomare uitgegroeid tot het grootste centrum voor natuurinformatie van de Wadden dat jaarlijks meer dan 265.000 bezoekers trekt. Ecomare wil haar bezoekers enthousiast maken voor de fascinerende natuur en hun persoonlijke betrokkenheid daarmee vergroten, zonder een belerend vingertje. Na een museumbezoek of deelname aan een buitenexcursie is de kennis over dieren, planten, kust en zee vergroot. Ook begrijpen bezoekers de complexiteit en bedreigingen van het ecosysteem en zijn zij gesterkt in het idee dat er mogelijke oplossingen zijn voor de gesignaleerde problemen. Door mens en natuur dichterbij elkaar te brengen wil Ecomare bijdragen aan de groeiende bewustwording in de samenleving. Alles wat Ecomare doet komt voort uit een overtuiging dat het van groot belang is dat we verantwoordelijk omgaan met de natuur.

Website: Ecomare
Meer informatie Meer informatie Minder informatie

GaiaZOO Kerkrade Zuid-Limburg

GaiaZOO Kerkrade Zuid-Limburg

Dierentuinen
Limburg Kerkrade

''In GaiaZOO ervaar je hoe bijzonder onze aarde is.'' Binnen de contouren van het Zuid-Limburgse heuvellandschap creëren wij ruime en natuurlijke dierverblijven voor dieren uit diverse wereldbiotopen. GaiaZOO wil zó liefde en respect voor onze natuur oproepen en de noodzaak van natuurbehoud onderstrepen. Wij verbinden natuur met cultuur en architectuur. Kwaliteit, duurzaamheid en service in elk detail is hierbij ons uitgangspunt.

Meer informatie Meer informatie Minder informatie

Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ouwehands Dierenpark Rhenen

Dierentuinen
Utrecht RHENEN

Ouwehands Dierenpark...vol dierbare ontmoetingen. In Ouwehand bewonder je de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen in de mystieke wereld van Pandasia! Je staat neus aan neus met de ijsberen, loopt onder de slingerende orang oetans door en bespiedt de beren vanuit de observatiepost in Expeditie Berenbos. Bewonder de unieke nevelpanters, ga op avontuur in Gorilla Adventure en hang de beest uit in RavotAapia, Europa’s grootste overdekte speeljungle. Nieuw in 2020… Bonobo’s! Zorgdragen voor de natuur is één van onze grootste doelstellingen. Daarom is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering. Al een aantal jaar op rij hebben we de Gouden Green Key behaald en daar zijn we trots op.

Meer informatie Meer informatie Minder informatie

Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen

Dierentuinen
Noord Brabant Hilvarenbeek

Een bezoek aan Beekse Bergen is elke dag anders. Trek onze weidse natuur in vol belevenissen, sensatie en ontspanning. Ontdek alle mogelijkheden en plan je dagje uit!

Meer informatie Meer informatie Minder informatie

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Dierentuinen
Drenthe EMMEN

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen (hierna WILDLANDS) bestaat uit een aantal unieke belevingswerelden te weten Jungola, Serenga, Nortica, Animazia het Kompasplein en het theater. De gebouwen in de belevingswereld ‘Animazia’ wordt gehuurd van de Waterleidingmaatschappij Drenthe. Elke belevingswereld staat op zichzelf, heeft een eigen (sub)thematiek, storyline, sfeer, attracties, voorzieningen en uitstraling. Het theater is hét centrum van een theaterpark dat totaal verweven is met de verschillende belevingswerelden van WILDLANDS. Het theater zal beschikken over een ‘klassieke’ schouwburgzaal met een capaciteit van 800 zitplaatsen, een multifunctionele vlakke vloer / film zaal met ongeveer 300 zitplaatsen of 800 staplaatsen en 7 congreszalen met een capaciteit variërend van 10 tot 180 personen. De gemeente Emmen is eigenaar van het theater, WILDLANDS huurt het gebouw en exploiteert het theater. WILDLANDS opent 25 maart 2016 de deuren, het nieuwe theater opent de deuren vanaf oktober 2016.

Meer informatie Meer informatie Minder informatie
Locaties op een kaart

Vanaf 2021 zullen de eerste bedrijven gecertificeerd zijn.

Zoek
Km
Filteren
Door hieronder te klikken op de categorieën is het mogelijk om te filteren op het aantal deelnemers dat getoond wordt.
  • Bibliotheken
  • Dierentuinen
  • Poppodia
  • Varende locaties
  • Wellness en Sauna
  • Zwem- en indoor sportlocaties