Wat houdt de stage in?

Bij Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) ben je onderdeel van een team van 4 medewerkers die aan de verduurzaming van de recreatiesector werkt door middel van verschillende duurzaamheidskeurmerken (Green Key, Duurzaam Gastvrij en Blauwe Vlag). In totaal zijn circa 1000 bedrijven in de recreatiesector gecertificeerd met één van onze duurzaamheidskeurmerken.

Om onze duurzaamheidskeurmerken continu te blijven versterken, hebben wij stagemogelijkheden voor verschillende doeleinden. En daar hebben we jou bij nodig!

Wat ga je doen?

Als stagiair ga je bij onze stichting aan de slag met het versterken van onze duurzaamheidskeurmerken. In overleg met jou kijken we waar de mogelijkheden liggen voor een (afstudeer)stage, waarbij we onze behoeftes en jouw interesses zo effectief mogelijk combineren.

Mogelijke onderwerpen van de stage zijn onder andere:

 • Verbruiksdata (gas, elektra, water, etc.): vergelijking van kwantitatieve data van gecertificeerde en niet-gecertificeerde bedrijven
 • Natuurinclusieve normen: onderzoek naar mogelijke toevoegingen en aanpassingen van normen binnen keurmerken
 • Duurzaam Gastvrij: onderzoek en advies over uitbreidingsmogelijkheden keurmerk
 • Sociale normen: onderzoek naar mogelijke toevoegingen en aanpassingen van normen binnen keurmerken
 • Film en Media: (video)content creëren en plan van aanpak schrijven

Heb jij een eigen idee over een interessante stage? Dat kan natuurlijk ook! Laat he ons weten en we gaan graag in gesprek om te kijken hoe we dit idee kunnen implementeren in een nuttige stage.

Wie zijn wij?

Stichting KMVK is verantwoordelijk voor de uitvoering van de duurzaamheidskeurmerken Green Key, Duurzaam Gastvrij en Blauwe Vlag in de Nederlandse recreatiesector. Met gezamenlijk bijna 1000 bedrijven die gecertificeerd zijn met één van onze duurzaamheidskeurmerken is het bereik van onze stichting in de Nederlandse recreatiesector enorm. De stichting is een samenwerkingsverband van HISWA-RECRON, Koninklijk Horeca Nederland en de ANWB. We zijn gehuisvest in het kantoor van HISWA-RECRON, te Leusden, Utrecht.

Wij zijn een klein, informeel team dat zich richt op duurzaamheid. In een hechte werkomgeving werken we samen aan duurzame oplossingen. Met een positieve sfeer en open communicatie heerst er een gevoel van betrokkenheid en teamwork. Bij ons krijg je de kans om impact te maken en je ideeën te delen. Als je op zoek bent naar een dynamische omgeving waar duurzaamheid centraal staat, ben je bij ons aan het juiste adres.

Wat vragen wij?

Je werkt graag in een dynamische omgeving. Je bent flexibel, neemt graag initiatief en hebt een proactieve, hands-on instelling. Je kunt goed plannen en werkt gestructureerd. Het spreekt je aan om verduurzaming in de recreatiesector te stimuleren. Verder breng je het volgende mee:

 • Je volgt op dit moment een relevante studie in relatie tot het stageonderwerp
 • Je heb interesse in, kennis van én ervaring met duurzaamheid, toerisme, inclusiviteit, kwantitatieve data, videocontent of een andere relevante onderwerp
 • Affiniteit met maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en gastvrijheid is een pré.

Wat bieden wij jou?

 • Een stage- en reiskostenvergoeding;
 • Een interessante stageplek met veel ruimte om deze zelf vorm te geven en een fijne werksfeer.

Interesse?

Stuur jouw motivatiebrief en CV naar info@kmvk.nl! Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Schrijf in de motivatiebrief in ieder geval het volgende:

 • Welk stageonderwerp jou aanspreekt
 • Beknopt hoe je dit wil gaan uitvoeren
 • Wat jouw affiniteit met het onderwerp is
 • Wat jouw kennis en ervaring m.b.t. het onderwerp zijn

Meer informatie nodig? Bel of mail naar Stichting KMVK, Laska Hurenkamp via laska@kmvk.nl | 06-10655499