Wat is Duurzaam Gastvrij?

Duurzaam Gastvrij is een Nederlands duurzaamheidskeurmerk voor bedrijven in de vrijetijdssector, het keurmerk wordt onderschreven door Green Key. Bedrijven met een Duurzaam Gastvrij keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Zo zal een Duurzaam Gastvrij accommodatie altijd zuinig omgaan met energie en water. Denk hierbij aan het gebruik van zonnepanelen, spaarlampen, lichtsensoren en timers voor airconditioning en verwarming. Er wordt niet meer gewassen dan nodig is en er worden bijvoorbeeld milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. En dit allemaal met een bijzondere aandacht die niet alleen uw comfortgevoel bevordert, maar dus ook de status van natuur en milieu.

Het Duurzaam Gastvrij programma wordt beheerd en uitgevoerd door Stichting KMVK. De gecertificeerde bedrijven voldoen aan de normen die gesteld zijn door de Stichting KMVK (Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit). Een derde partij met onafhankelijke keurmeesters voert de keuringen uit, deze partij is Groen Belicht. Zij keuren op locatie en keuren de documentatie in het online Green Key systeem waartoe elke deelnemer toegang heeft.

Bedrijven actief in de volgende bedrijfsgroepen kunnen een Duurzaam Gastvrij keurmerk voor hun bedrijf behalen: Wellness & Sauna, Bibliotheken, Varende locaties, en Zwem- en indoorsportlocaties. 

Staat de bedrijfsgroep waarin uw bedrijf actief is er niet tussen, neem dan contact met ons op!

 

Aanmelden